James Bond múltját és jelenét is bemutatja Madame Tussaud panoptikuma: a 007-es ügynököt alakító hat színész viaszszobrát még a következő Bond-film, a Spectre premierje előtt kiállítják.

MTI

A szmokingot, csokornyakkendőt viselő figurákat hat hétig lehet Londonban megtekinteni, ezután decembertől végigturnézzák a világ Tussaud-panoptikumait. A viaszfigurák barátságosan néznek, van, amelyik fegyvert tart behajlított kezében, mások lazább testtartást vesznek fel. “Nagyjából húsz tapasztalt szobrász mintegy négy hónapig készítette a hat ügynököt. Hatalmas befektetés, rengeteg idő, de megérte. Először állhat bárki szorosan az ő kedvenc Bondja mellé” – magyarázta Edward Fuller, a londoni Madame Tussaud igazgatója.

Sean Conneryt úgy ábrázolták, ahogy az 1963-as Oroszországból szeretettel című filmben megjelent. George Lazenbyről egyetlen Bond-filmje, az Őfelsége titkosszolgálatában alapján készült viaszbábu. Roger Moore szobra olyan, mint a színész a Kém, aki szeretett engem című moziban, Timothy Dalton úgy látható, ahogy A halálos rémületben című filmben, valamint A magányos ügynökben. Daniel Craiget, a Spectre főszereplőjét viaszszoborként a legutóbbi, Skyfall című mozi alapján ábrázolták. A Spectre-t Magyarországon november 5-én mutatják be, 007 Spectre: A Fantom visszatér lesz a címe.