Charlie, a Bagossy Brothers és az Aurevoir. ingyenes online koncertje is szerepel az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek könnyűzenei kínálatában.

MTI

A szervezők által elküldött közlemény kiemeli: Horváth Károly, művésznevén Charlie védjegyévé vált, karcos hangján és örökzöld dalain generációk nőttek fel. Pályája kezdetén a Decca, az Olympia és a Generál frontembereként a hazai rock- és beatzene hőskorának meghatározó szereplője volt, miközben a Generállal külföldi színpadokon is számos fellépése volt. Az énekes a nyolcvanas években külföldön dolgozott, majd 1990-es hazatérését követően a Tátrai Band tagjaként és szólóénekesként is sikeres lett. Zenei stílusában a blues, a dzsessz, a soul és a funky elegyedik, fülbemászó dalaival, igényes albumaival számos díjat nyert. A Bartók Tavasz keretében május 19-én látható koncertjén a legkedveltebb számok mellett új lemezének dalaiból is ízelítőt ad.

Május 22-én a Bagossy Brothers Company műsora látható a Bartók Tavaszban. A Gyergyószentmiklósról indult csapat néhány év leforgása alatt az anyaország egyik legnépszerűbb zenekara lett a fiatal zenerajongók körében. Slágereik milliós megtekintéseket értek el a Youtube-on, eljutottak a teltházas nagykoncertekig, és visszatérő vendégei a hazai és határon túli fesztiváloknak. Fonogram-díjat kaptak Az év hangfelvétele, Petőfi Zenei Díjat pedig Az év zenekara, illetve Az év férfi előadója kategóriában, miközben a tagok rendszeresen vesznek részt fontos társadalmi kezdeményezésekben.

A zsámbéki és Zsámbék környéki tagokból álló, 2015-ben alakult Aurevoir. számos forrásból merítő zenéje az etno-beat megnevezést kapta, inspirációs forrásuk a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk. Az Aurevoir. május 16-án látható koncertjének különlegessége, hogy a nyolcfős együtteshez az egyebek mellett a Fonó zenekar vezetője, Agócs Gergely és muzsikustársai csatlakoznak.

Bartók Béla születésének 140. évfordulóján indul a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. Az eseménysorozat nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, hanem Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét jeleníti meg a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, dzsesszen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül. A Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz részletes programjáról a www.bartoktavasz.hu oldalon található további információ.