2015-ben világbajnok lett a kabai manufaktúrában készült Spirit of Attila nevű chiliszósz az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards – a szakmában világbajnokságként emlegetett – versenyen a harmadik legerősebb szószok (Hot sauce/Hot) kategóriájában.

“2016-ban is Louisiánában rendezték meg a világversenyt. A The World Hot Sauce Awards díjkiosztójára magyar idő szerint április 15-én hajnalban került sor – az időpontnak, mint később olvasható, történelmi érdekessége van.”

Több mint negyven kategóriában 14 ország 161 gyártója több mint ezer termékkel nevezett az idei vetélkedésbe. A professzionális osztály Hot sauce/medium kategóriájában a Kabai Tüzes Mennykő (Fireball) szósz második helyezést ért el.

A Kabai Tüzes Mennykő kimondottan fűszeres, gyömbéres szósz, mely elnyerte az amerikai zsűri tetszését.Az értékelés egyébként vakon történik. Ízre, illatra, állagra is vizsgálják a termékeket, amelyeket pontoznak. A kialakult pontszámokat összesítik, így alakul ki a végső sorrend.

Fotó: sokszinuvidek.24.hu