Beválasztották a Madridi Nemzetközi Filmfesztivál versenyműsorába az Álom hava című magyar-szerb történelmi játékfilmet. Az alkotás a legjobb külföldi film rendezői kategóriájában versenyez.

061.hu

A Média Mecenatúra Program támogatásával előbb kétrészes tévéfilm, majd magyar-szerb koprodukcióban mozifilm készült. A Délvidéken forgatott történelmi játékfilmet 2017 tavaszán mutatták be Vajdaságban Vándormozi-módszerrel, Magyarországon pedig egyfelől az ART-mozi Egyesület mozikban, másfelől Magyarország-szerte kultúrházakban, de vetítették Nagyváradon a Szent László napokon is.

A film a XVII. század végi, törökdúlta Bácskában játszódik és egy totális pusztulás utáni erőfeszítés a létezésért, amelyben a szereplők megpróbálják újraépíteni otthonukat, civilizációjukat. Több tabuként kezelt őstörténeti vonatkozás is fölbukkan, táltosok szerepelnek benne és első ízben jelenik meg magyar filmben Attila király. Mellette jelenésként Mátyás és Szent László királyok keretezik a drámai történetet.

Az Álom hava 2017-ben Indonéziában a Szellem, Vallás és Képzelet Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb nemzetközi játékfilm nagydíját érdemelte ki és bemutatták a 6. Delhi Nemzetközi Filmfesztiválon is.