Megszokhattuk már, hogy mihelyt kitör a nyár, azonnal különböző fesztiválok kelletik magukat Budapesten. Bár meteorológiailag még egy kicsit távol a hivatalos meleg, az elmúlt hétvégén mégis beindult a fesztiválszezon. Nem is akármivel, egy vadiúj rendezvénnyel, az első ízben megrendezett Belvárosi Főutca Fesztivállal.

BARTA ZSOLT – PestiMese/Nulla6egy Facebook-csoport

Öt kiemelt helyszínen, több, mint száz előadó szórakoztatta a közönséget. A legnagyobb meglepetés az Egyetem-téren felállított komolyzenei színpad volt, de nagyon jól muzsikált a Szabadság-téri rock, valamint az Erzsébet-téri világzenei-népzenei színpad is.

A fesztivál társrendezvénye, a Miénk a Belváros Főutcája programsorozat is jócskán tartogatott meglepetéseket. Környezetvédelmi, kulturális, sport, bio-gasztronómiai és helytörténeti eseményeken vehetett részt bárki, aki a váratlan záporokkal fűszerezett meleg ellenére hajlandó volt a belvárosi flaszterre lépni.

A Fesztivál szervezői hangsúlyozták azt is, mennyire fontos a belváros biztonsága, s ennek bemutatására szolgált egy bejárható tűzoltóautó, ami osztatlan sikert aratott, kicsik és nagyok körében egyaránt.

Már csütörtöktől megelőlegezett gyereknap várta a Hild-térre látogatókat. Interaktív improvizációs műsorok, báb és színházi előadások, gyerek kórusok, és együtt éneklős megzenésített gyerekversek tömkelege fogadta a kicsiket. A legfontosabb most is az együtt játszás öröme volt, amire bőven nyílt lehetőség a helyszínen.

fotó: Makula Zsóka