Bezárt az ostromlott Kijev állatkertje, de egyelőre a lakói a helyükön maradnak. Négyezer állat, köztük elefántok, tevék és gorillák lakják a kijevi állatkertet, az igazgató azt mondja: nem tervezik, hogy a háborús veszély miatt elköltöztetik őket, ám az állatkert gondozói ottmaradtak velük,  beköltöztek az intézménybe, hogy még éjszakára is az állatokkal maradjnak, így a hét minden napján a nap 24 órájában vigyáznak rájuk.

061.HU

Az intézményvezető szerinte képtelenség új helyet találni mindegyik állatnak, nehéz lenne őket egyszerre elszállítani és állatorvosi ellátást biztosítani nekik. Így most amikor lövöldözés van a közelben, nyugtatót adnak nekik. Egyébként itt él Ukrajna egyetlen gorillája is, még ő is jól van, az állatkertben egyelőre működnek az alapvető szolgáltatások, tehát van víz, villany és fűtés.

Öröm az ürömben, hogy azért néhány példányt sikerült átköltöztetni Kijevből egy lengyel állatkertbe: hat oroszlánt, hat tigrist, két karakált és egy afrikai vadkutyát menekítettek ki a háborús övezetből.