Egész estés koncertet ad szerdán Berlinben a Muzsikás együttes, amely különleges programmal lép fel a német fővárosban működő magyar kulturális intézetben (Collegium Hungaricum Berlin – CHB). 

061.hu

A CHB közleménye szerint a zenekar a magyar zenei és táncos hagyományok felelevenítése mellett Bartók Bélától és román kortársától, George Enescutól is előad műveket. Berlinben is a szokásos, azaz az Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének), Hamar Dániel (nagybőgő, ütőgardon, dob, ének) és Sipos Mihály (hegedű, citera, ének) összeállításban lépnek fel, mellettük vendégművészként a fiatal nemzedék két képviselője, Kacsó Hanga (ének) és Berecz István (tánc) vesz részt a koncerten.

A több mint 45 éve, 1973-ban alapított Muzsikás a folk, a nép- és a világzenei fesztiválokon és a komolyzenei koncerteken egyaránt otthonosan mozog, és rendszeresen fellép a világ legnevesebb koncerttermeiben. A világzenei expo (Womex) életműdíjával 2008-ban kitüntetett zenekar ingyenes berlini koncertjét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezték meg.

Fotó: Horváth Dóra