Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Megjelent az elmúlt tíz év legjobb Rammstein-lemeze, aminek csak egyetlen szépséghibája van: nem a Rammstein készítette. Nem kell messze keresgélnünk, maga az énekes Lindemann nevéhez köthető a projekt, amit Peter Tägtgrennel (Hypocrisy) közösen hoztak össze. Mivel az énekes nevét viseli a munka, nyugodtan tekinthetjük Lindemann szólólemezének is. 

PZL – nullahategy

24231A Ladyboy és a Golden Shower című dalok nem hagynak kétséget afelől, hogy az előadóművészek afféle ínyencek, akiknek a képzeletét erősen foglalkoztatták olyan témák, mint a testre és arcra vizelés, nővé átszabott fiúkkal való játékok. Ezeken lépjünk is túl, és vizsgáljuk meg a dalokat!

Melodikus, goth hatású, teátrális, de egyben a Raimmtseinre jellemző indusztriális hatású mutatvány kellemes meglepetés, jórészt a Tunning and Stereo magazin előfizetői gyönyörködhetnek a cuccban, a Salgó Rallyn vagy a M5-ösön is jó szolgálatot tesz, rendesen kilazítja a kocsi összes műanyag elemét, ha vezetés közben hallgatjuk. Meglepő, hogy a lemez egy pillanatra sem ül le, a teátrális, kórusokkal megtámogatott, kimondottan slágeres anyag az, ami: egy örömzenélésből született perverz kifestőkönyv, egy átlagosnál sokkal jobbra sikerült metál geg.

Mivel Lindemann énekhangja finoman szólva is védjegyértékű, egyszerűen nem lehet másra, csak is kizárólag a Rammsteinre gondolni. Kb. annyi a különbség, a Rammstein és a Lindemann-projekt között, mint a három év alattiaknak készült Disney figurák, és a már iskolás gyerekeknek legyártott Miki egerek és Donald kacsák között. Ugyanaz, kicsit lebutítva. Legfeljebb nem tudjuk, hogy a rajzfilmfiguráknak kikerekedett gombszemük van-e, ugyanis gázálarcban kergetik egymást. Mégis: a Skills In Pills elképesztően működik. Hatásvadász, és egyben olyan slágeres, mint a német gyerekdalok, és olyan brutális, mint a kurszki páncélos csata.

Infantilis, ugyanakkor zavarba ejtően perverz lakótelepi indusztriál, két jó formában lévő muzsikus örömzenélése. Mintha a Skill In Pills a Rammstein vattacukor illatú musicalja lenne, aminek annyi a története, hogy a perverzió mesebeli lombos erdejében eltévedt két derék férfiember, és csak akkor találnak ki onnan, ha mindent, de tényleg mindent kipróbálnak. Még egy jó kis pirózást is, aminek következtében leég az egész erdő.

Lindemann

Skill In Pills

Warner

10 szám 55 perc

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •