Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Beyoncé volt a sztárja a vasárnapi MTV Video Music Awards gálának, ahol számos elismerést, köztük a fődíjat, az év videójáért járó trófeát is bezsebelte a Formation című slágeréhez forgatott kisfilmmel; az amerikai énekesnő az este folyamán színpadra is lépett, kolléganője, Rihanna pedig életműdíjjal gazdagodott.

MTI

A New York-i Madison Square Gardenben rendezett gálaesten Beyoncé legújabb, Lemonade című stúdióalbumáról adott elő számokat a tőle megszokott erőteljes koreográfiával megfűszerezve, amit vastapssal jutalmazott a közönség.
A VMA szervezői mindössze három órával a kezdés előtt jelentették be, hogy a popdíva is fellép a gálán. Az énekesnő olyan afroamerikai édesanyákkal érkezett a fehér szőnyegre, akiknek fiai az amerikai rendőrség kezétől haltak meg az elmúlt két évben.

Beyoncé politikai töltetű Formation című videoklipje Adele 2015-ös visszatérő slágere, a Hello, Drake Hotline Bling, Justin Bieber Sorry és Kanye West Famous című számának kisfilmje elől orozta el az év videójáért járó trófeát. Az amerikai énekesnő ezen kívül a legjobb női videoklip kategóriájában is győzött, és a rajongók a legjobb koreográfia, szerkesztés, és hosszú videoklip mezőnyben is neki szavazták meg a díjat. Az életműdíjjal kitüntetett Rihanna négyszer lépett színpadra a gálán. Az est nagy visszatérője kétségtelenül a 34 éves Britney Spears volt, aki 2007-es botrányos produkciója óta először lépett a VMA színpadára, alig egy héttel legújabb albuma megjelenését követően.

Az amerikai X-faktor-győztes Fifth Harmony két díjat zsebelt be az este folyamán. Kanye West a Fade című számához forgatott videoklip premierjével gazdagította az estét, és egy hirtelen jött beszéddel, amelyben egyebek között a szegénységről, feleségéről, Kim Kardashianról, a Taylor Swifttel való ellenséges kapcsolatáról, valamint a feketék lakta környékeken előforduló erőszakról is szót ejtett. A popzene nagyágyúinak egy része, köztük Justin Bieber, Adele és Taylor Swift, távol maradt a rendezvénytől.

Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •