Billy Elliot – A Musical bemutatója 2016. július végén lesz az Erkel Színházban, Szirtes Tamás rendezésében. A Magyarországon élőben még sosem látott musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című filmre épül. Összesen mintegy 150 fiú jelentkezett Billy és Michael két főszerepére; prózai, ének- és tánctudásáról is számot adva. A meghívásos castingon kiválasztott felnőtt szereplők között van mások mellett Stohl András, Németh Kristóf, Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó. Balla Eszter, Billy Elliot egyik anyukája vall a szerepéről.

CSETE BORBÁLA – 061.hu

Milyen elvárásokkal indultál a castingra?
Megmondom őszintén, hogy nem ismertem a darabot, nem láttam a londoni előadást és a filmet sem, bár elhatároztam, most a filmet meg fogom nézni.
 
Hogyan kerültél a produkcióba?
A castingra Szirtes Tamás hívására mentem, hasonló gyakran előfordul, hívnak, és örömmel megyek. Most nyáron született Palkó, és ha a hangom nem is, a fizikumom mindenképp befolyásolta az anyaság. És volt egy táncos része is a meghallgatásnak… (mosolyog)

Billy Elliot a Musical erkel Színház 2016.02.16. Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

 
A szerepre szólt már a meghívás?
Igen, Szirtes Tamás a főiskolán osztályfőnököm volt, maximálisan bízom az ítélőképességében, ha ő kér rá, tényleg kútba is ugrok…
 
Ismered már a próbák rendjét?
Hármas szereposztásban játsszuk az anya szerepét: Krassy Renáta és Simon Boglárka a társaim. A próbafolyamat során mindenki mindenkivel próbál (megj. apukák: Németh Kristóf, Stohl András, Tóth Sándor), majd a próbák vége felé muszáj, hogy összeálljon egy csapat a premierre, akik együtt próbálnak. Később mindenki, egyeztethetőség szerint játszik majd.
 

 

Balla Eszter színésznő 2016.02.16.Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula


Komoly szériát harangoztak be, 70 előadás idén, 80 a jövő évadra, hogyan tudod megoldani a színpadi játékot?
Csodálatos nagymamák és bébiszitter segíti, hogy feltöltődhessek a színpadon. Idén februárban összesen kettőt játszottam, nagyon jó arányban van a színpad az életemben. Az, amit tervezek, és amit az élet hoz, sokszor elég eltérőek. Remek tulajdonságom, és szerencsére, a gyermekeimnek is, az alkalmazkodó készség.  Márciusban kicsit többet játszom, majd intenzívebben próbálunk tavasszal és nyáron. Igazából én a munkahelyemre pihenni járok. (nevet) Akinek gyereke van, valószínű, szintén hasonlóan érezhet!