A kanadai The Dead South bejárta az Atlanti-óceán mindkét oldalát, megduplázva közönségüket, és olyan ikonikus fesztiválokon és helyszíneken lépett fel, mint a Glastonbury vagy a Red Rocks. November 16-án visszatérnek Budapestre, az Akvárium Klubban csendül fel a borongós hangulatú, western áztatta zene, amitől világszerte megőrülnek az emberek.

061.hu

A The Dead South-ot a Mumford and Sons gonosz ikertestvéreinek is szokták nevezni, utalva a sötét, gyakran erőszakos – de minden esetben szórakoztató – értelmezésükre a régi western esztétikájának. A The Dead South tagjai Kanadában, Saskatchewanban jöttek össze, ahol a természet és a csend uralkodik. És persze az itt élőknek rengeteg ideje van arra, hogy természetes hangokkal töltsék fel a csendet. Itt született meg a kvartett első, Good Company című lemeze, a négy bandatag pedig úgy nyúlt a folk, neo-folk, bluegrass-folk vagy akár alternatív county műfajokhoz, hogy a végeredmény egy friss, a régi westerneket idéző, sötét, mégis humoros zene lett. 

2016-os Illusion & Doubt albumukkal JUNO-díjat is kaptak, majd félelmetes tempóval vágtak bele a turnézásba, olyan helyeken játszva, mint az amerikai Red Rocks lélegzetelállító környezete vagy a Glastonbury fesztivál. A Sugar & Joy című nagylemez az eddigi legfurcsább, legizgalmasabb stúdiómunkájuk lett, ezt 2020-ban követte a Served Live című dupla élő album, amely a válság idején éltette és támogatta az élőzene-ipart.

A most megjelent Easy Listening for Jerks, Parts I & II című dupla EP-jükkel a The Dead South megtalálta a saját egyensúlyát punk eredete és a bluegrass világa között. A dupla EP egy, az identitásról, a hatásokról és az inspirációról szóló erős állásfoglalás, a dalok egy olyan zenekart mutatnak, amely új zenei területre lépett, miközben hű marad önmagához.