Timothée Chalamet kapta Bob Dylan szerepét egy készülő zenés életrajzi filmben, amelyet James Mangold rendez – értesült a The Hollywood Reporter.

061.hu

Mangold, aki Az aszfalt királyai című autóversenyzős filmjével szerepel az idei díjszezonban, a Fox Searchlight stúdióban forgatja a produkciót, amely Elijah Wald könyve, a Dylan Goes Electric alapján születik. A legendás énekes-dalszerző életét feldolgozó film forgatókönyvét Jay Cocks írja. Dylan executive producerként dolgozik a filmen, menedzsere, Jeff Rosen pedig producerként csatlakozik a munkához.

Chalamet legutóbb a Netflix V. Henrik c. filmjében játszotta a címszerepet, feltűnt Greta Gerwig Kisasszonyok című filmjében, és Denis Villeneuve idén a mozikba kerülő Dűne-feldolgozásában, valamint Wes Anderson filmjében, a The French Dispatchben is szerepel.

A Fox Searchlight közreműködésével az utóbbi időben több életrajzi film is készült legendás zenészekről. A Bohém rapszódia, amelyben Rami Malek alakította a Queen frontemberét, Freddie Mercuryt, már több mint 900 millió dollár (265 milliárd forint) jegyárbevételt hozott a stúdiónak világszerte.

Képforrás: E! News