Mások mellett Bob Dylan, Lenny Kravitz és a Deep Purple is fellép a veronai Arénában áprilistól, a pop- és rockkoncertek programját Cecilia Gasdia olasz szoprán, az Aréna új intendánsa mutatta be. 

MTI

Az április 25-től kezdődő szezonban a Scorpions és Sam Smith koncertje is szerepel – mondta el Gasdia a Federico Sboarinával, Verona polgármesterével, az Aréna Alapítvány elnökével tartott sajtótájékoztatón.”A legmagasabb színvonalat képviselő művészekkel szélesítjük a kínálatot. Célunk, hogy az Arénát a zene templomává tegyük” – mondta a polgármester. Az 57 éves Gasdia, aki három évtizeden át tartó karrierje során több mint 90 operaszerepben énekelt, január óta az Aréna intendánsa. “Nagy megtiszteltetés a kinevezés. Köszönöm a bizalmat a polgármesternek. A művészi karrier után igazi kiváltság, hogy az Aréna alapítványánál dolgozhatom” – mondta a veronai származású Gasdia, aki 2015 óta vezeti a veronai olasz Opera Akadémiát és 2017 óta tanít a pármai Teatro Regio Verdi Akadémiáján.

A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma, 45 sorból álló lépcsőzetes nézőtere 22 ezer néző befogadására alkalmas. A világhírű Arénában 1913 óta tartanak zenei rendezvényeket, azóta, hogy Giuseppe Verdi születésének 100. évfordulója alkalmából előadták az Aidát. A kiváló akusztikájú amfiteátrum hamar koncerthelyszínné vált, de jelenleg többnyire csak a három nyári hónapban tartanak operaelőadásokat és rockkoncerteket.

Kép: arena.it