A hagyományos borkóstolók mellett a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén, a tavaszi Etyeki Piknik programján. Rókusfalvy Pál, a kétnapos rendezvény főszervezője elmondta, hogy a hétvégén nem csak megkóstolni lehet majd a különböző gasztronómiai termékeket, de minden termelő, helyi kézműves meg is mutatja titkait a látogatóknak.

MTI

Ki lehet próbálni többek közt a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát, a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni, a Korda Filmpark standjánál profi filmes sminkes csapat készít élethű lőtt sebeket, horzsolásokat, de kerékpártúrát is szerveznek a különböző pincék között. “A bor a mi felfogásunk szerint régóta nem alkoholt, hanem a kultúrát, gasztronómiát jelenti” – mondta el a főszervező. Kiemelte: éppen azért, hogy az érdeklődők minél többet megtudjanak a jó minőségű hazai borokról, idén először “össznépi bortanításra” is sor kerül professzionális oktatók vezetésével, akik a 100 fős kóstolón a borkészítés rejtelmeibe avatják be a látogatókat.