Júliusban már felröppentek a hírek arról, hogy Slash és csapata visszatér hozzánk az ősz folyamán, és most már hivatalos az infó: a csapatát Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators november 18-án a Budapest Arénában játszik.

Hammerworld.hu

A koncertre augusztus 28-án 10 órától lehet belépőt venni a www.livenation.hu oldalon, és limitált számban közvetlenül a színpad elé szóló kiemelt állójegy is kapható lesz.

“SLASH – ha valaki esetleg nem ismerné ezt a nevet – Grammy-díjas legendás amerikai gitáros, dalszerző és filmproducer, aki több mint 100 millió eladott albummal büszkélkedhet és tagja a Rock and Roll Hírességek Csarnokának is. Nem mellesleg a Time magazin jelenleg második helyen jegyzi nevét Jimi Hendrix mögött a ‘Minden Idők Legjobb Gitárosai’ listáján.

Saul Hudson néven született 1965-ben Angliában, apja angol grafikus, anyja amerikai jelmeztervező. 5 éves volt amikor a család Los Angeles-be költözött, itt nőtt fel egy bohém közösség tagjaként a 70-es években. Slash-nek többek között olyan felejthetetlen gitár riffeket köszönhetünk, mint a Guns N’ Roses #1 ‘Sweet Child o’ Mine’ vagy ‘Welcome To The Jungle’ slágereinek akkordjai.

Miután kilépett a híres bandából, először a Slash’s Snakepit produkciójával ért el újabb sikereket, majd a Velvet Revolver nevű supergroup tagjaként állt ismét színpadra mielőtt belekezdett volna saját szólókarrierjébe. Slash első szólóalbumával azonnal a slágerlisták élén kezdett, olyan énekesek közreműködésével mint Ozzy Osbourne, Fergie vagy Myles Kennedy. Nem sokkal ezuán megalapította jelenlegi csapatát Slash: Featuring Myles Kennedy and The Conspirators néven, akikkel azóta már 4 éve zenél és turnézik.

2013-ban mutatták be Slash első mozifilmjét, a Nothing Left To Fear-t, amiben a gitáros producerként vett részt. Slasher Films nevű produkciós cége kifejeztten horror filmekre specializálódott, jelenleg is egy új projekten dolgoznak. SLASH és csapata, a Myles Kennedy and The Conspirators új albumuk, a World On Fire megjelenése kapcsán kapták az eddigi legtöbb elismerést, köztük olyan méltatást is, amely az adott médiumtól Slash eddigi karrierjének legjobb kritikája volt.

Harmadik szólólemeze 12 országban kezdett Top10 slágerlista helyen, a címadó kislemez, a World On Fire pedig vezette az amerikai rock rádiós listát is. A jelenleg is folyó világkörüli turnéjuk közben Slash: Featuring Myles Kennedy and The Conspirators – Slash (gitár), Myles Kennedy (ének), Todd Kerns (basszusgitár/ének), Brent Fitz (dob) and Frank Sidoris (gitár) – bejelentette a World On Fire őszi európai állomásait, köztük a november 18-án megrendezésre kerülő magyar koncertet is a Budapest Arénában.