Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Az AC/DC-ből 36 év után távozni kényszerült Brian Johnson  közleményt adott ki annak kapcsán, hogy az AC/DC Axl Rose-zal fejezi be a 2016-os turnéját. Íme a közlemény rövidített változata.

Hammerworld

“Március 7-én – egy sorozatnyi vizsgálat után, amiket a halláskárosodás terén szaktekintélynek számító orvosok végeztek – megtudtam, hogy amennyiben folytatom a koncertezést a nagy helyeken, a teljes megsüketülést kockáztatom… Világossá vált, hogy részleges hallássérülésem már elkezdte akadályozni a színpadi előadásomat. Nehézségeim voltak a színpadon, nem hallottam rendesen a gitárokat, és mivel képtelen voltam tisztán hallani a többi zenészt, megrettentem attól, hogy az előadásom minőségével kapcsolatban kompromisszumokra kényszerülök. Ezt nem engedhettem meg magamnak.

A rajongóink a legmagasabb szintű előadást érdemlik, és ha erre bármilyen oknál fogva képtelen vagyok, akkor nem fogok nekik csalódást okozni, vagy megszégyeníteni az AC/DC többi tagját. Az orvosok világossá tették előttem és a zenekari társaim előtt, hogy nincs más választásom, csak az, hogy nem lépek színpadra a hátralevő bulikon. Ez volt a profi életem legsötétebb napja.

Ami a közeljövőt illeti, nem leszek képes arénákban és stadion méretű helyeken előadni, ahol a hangerő magasabb, mint a jelenlegi tolerancia-szintem, anélkül, hogy a teljes megsüketülést kockáztatnám. El sem tudom képzelni a folytatást úgy, hogy ne legyek részese ennek, jelenleg azonban nincs más választásom. Egy dolog biztos: lélekben mindig ott lesz az AC/DC-vel, minden egyes koncerten, ha személyesen nem is.  A szavak képtelenek kifejezni a mély hálámat és szívélyes köszönetemet, nem csupán az utóbbi időben személyesen nekem küldött kedves szavakért és jókívánságokért, hanem az AC/DC éveken át tartó hűséges támogatásáért is.

Köszönetet küldök Angusnak és Cliffnek is a támogatásukért. Végezetül, szeretném biztosítani a rajongókat arról, hogy nem vonulok vissza. A stúdiózást folytathatom és folytatni is szeretném. Jelenleg csakis arra koncentrálok, hogy orvosi segítséggel javítsak a hallásomon. Remélem, hogy idővel ez be is következik és visszatérhetek majd a színpadra is. Noha ez még bizonytalan, a hozzáállásom optimista. Még egyszer, őszinte jókívánságok és köszönet mindenkinek a támogatásért és a megértésért!”

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •