A magyar televíziók egyik legnépszerűbb programja a mai napig egy-egy Bud Spencer – Terrence Hill film vetítése délután vagy este. Tulajdonképpen mindegy mikor mennek ezek a filmek, a mai napig komoly nézettséget tudnak csinálni. De vajon Bud Spencer, aki Carlo Pedesroli néven lett ismert sportoló, miért változtatott nevet és honnan szedte a művésznevét?

Nos, a kiváló úszó és vízilabdázó amikor filmes karrierbe kezdett nem szerette volna, hogy a sporttal összeforrt, igazi neve legyen a filmvásznon. Valami többet szeretett volna, ami akár az Egyesült Államokban, de Európában éppúgy megállja a helyét. Kedvenc Színésze Spencer Tracy volt, a Budweiser sör pedig Carlo bácsi imádott nedűje. Így adódott a név, amit a mai napig szeretünk: Bud Spencer

Erről a storyról mindig a Tűzgyűrű film jut eszembe, ahol Hannibál Chow a kedvenc hadvezéréről és a szintén kedvenc kínai étterméről nevezte el magát. Körülbelül a Bud Spencer név is ilyen logika mentén találódott ki, amivel amúgy semmi baj nincsen, sőt kedves kis történet. Azonban a legendás olasz színész nem csak a művésznevét tette legendává, hanem a Piedone nevet is, aminek gyümölcse négy kiváló film és a hamarosan megszületendő sorozat, amiben a legendás Rizzo felügyelő tanítványa tér vissza Nápolyba, rendet csinálni. 

 

Peru