Hétfőn jelenik meg Király Levente Piedone nyomában című könyve, amely az olasz színészlegenda  eddig kevésbé ismert arcát mutatja be. Úszó, vízilabdázó, bokszoló, rögbijátékos, autóversenyző, feltaláló, gyermekruhatervező, zeneszerző, író, egyetemi tanár, politikus, nagykövet – ezek mindegyike volt Carlo Pedersoli, akit mégis csupán színészként ismer a nagyvilág.

 061.hu

 A Piedone nyomában című könyv, a hat fesztiváldíjat nyert mozifilm bővített, írásos változata. A 120 fotót tartalmazó könyvből kiderül hogyan élte át a kis Carlo a világháború borzalmait, milyen nehézségekkel küzdött meg az iskolai évek alatt, hogyan csöppent bele a sport világába, illetve milyen kalandokat élt át Dél-Amerikában, mielőtt színésszé vált.

A hat nyelven beszélő egykori bajnok sportoló, aki később az olasz mozi egyik legnagyobb ikonjává vált, filmes karrierje mellett repülőket és hajókat vezetett, gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A könyv történetek sokaságán keresztül mutatja be azt a zseniálisan sokoldalú színészt, akinek a csattanós pofonok, a belapított orr és a morcos tekintete már életében a védjegyévé vált.

Izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk a forgatásokon történt kalandokról, de bepillantást nyerhetünk a sztár magánéletébe is. Tanúi lehetünk egy életen át tartó szerelemnek, örökké tartó barátságoknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

„A most megjelenő könyv azt a tévhitet igyekszik ledönteni, hogy Bud Spencer csupán gyerekfilmeket készítő verekedős óriás volt. Ennél sokkal több. Egy filantróp, egy polihisztor, egy igazi követendő példa”

– fogalmazott Király Levente a könyv szerkesztője, aki az olasz színészóriásról készített filmjéért és könyvéért szeptemberben San Gennaro-díjat vehetett át Nápolyban.

https://nullahategy.hu/a-mi-bud-spencerunk-interju-kiraly-leventevel-a-piedone-nyomaban-cimu-portrefilm-rendezojevel/

Kiemelt fotó: Horváth Péter Gyula