A hajóutazásokra specializálódott cruisecritic.com magazin – a turisták beszámolói alapján – kihirdette a Cruisers’ Choice Destination díját, amelynek második helyét idén az európai folyami városok kategóriájában a magyar főváros kapta.

MTI

A BFTK, mint a magyar főváros hivatalos turisztikai és fesztiválszervező cége partnereivel – a hajós utaztatás területén is – szoros együttműködésben hosszú ideje azért dolgozik, hogy Budapest egyedülálló szépségét és pezsgő kulturális életét minél többen megismerjék, és természetesen, hogy minél többen el is látogassanak hozzánk. Ennek a munkának jól látható az eredménye: évről évre nő a fővárosba látogatók száma.

Budapest azért népszerű a turisták szerint, mert “elképesztően gyönyörű” város, a városi túrák nagyon gazdag tájékoztató- és élményanyaggal bírnak, valamint Budapest éjszakai fényei lenyűgözően impozánsak és emlékezetesek.

A hajós desztinációs díj első helyét a dél-francia Arles, a harmadikat – Budapest után – a német Wurzburg nyerte el. Az elismert hajós médium az idei díjakat 18 kategóriába sorolta, amelyek megfelelnek a világ egyes régióinak.

fotó: Jerome Strauss/Wikimedia Commons