A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) – közölte a Design Terminál. Azt írták, hogy nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a “Design Városa” címet – tették hozzá.

MTI

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének” – idézték a közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest. A Design Terminál a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készítette el a nyertes pályázatot – emelték ki, hozzátéve, Budapest olyan városok mellett lett a “Design Városa”, mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként” – olvashatók  a közleményben Böszörményi-Nagy Gergelynek, a Design Terminál vezetőjének szavai.

Kezdőkép: ironman.com