Budapestre figyel a nemzetközi televíziós világ szerdán, a magyar főváros ad otthont a tévés Oscar-díjnak is nevezett nemzetközi Emmy-díj egyik elődöntő fordulójának.

MTI

Az Emmy-díjat az amerikai televíziós produkciók díjazására hozták létre 1949-ben. Az 1973-ban alapított International Emmy (Nemzetközi Emmy-díj) az Egyesült Államokon kívül sugárzott televíziós produkciónak adható. Akárcsak az Oscar-díj esetében, az Emmy-díjat is több kategóriában ítélik oda.

“Bár a zsűri pontos összetétele és a Budapesten zsűrizett kategória is titkos az esemény végéig, annyit elárulhatok, hogy a budapesti elődöntő 18 fős zsűrijében 9 magyar szakember is helyet kapott” – idézte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye Kálomista Zsuzsannát, az alap kereskedelmi igazgatóját, a rendezvény háziasszonyát.

Az elődöntőkbe jutott produkciók zsűrizése egy 20 országon átívelő rendezvénysorozat, amelynek egyik utolsó állomása Budapest. A magyar főváros után Lisszabon, Amszterdam és Montreal lesznek a zsűrizés következő állomásai. “Ez az esemény nagyon fontos elismerés Magyarországnak és a hazai televíziózásnak is, hiszen olyan európai televíziós szakemberek lesznek a vendégeink, akik a magyar kollégákkal együtt a tévés szakma legrangosabb díjáról döntenek Budapesten – tette hozzá Kálomista.

Fotó: latimes.com