Óriások inváziója címmel Európa legnagyobb LEGO-kockákból épített utazó kiállítása érkezik a Magyar Természettudományi Múzeumba, amely február 28. és június 16. között lesz látogatható. A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült hétméteres Batmobil, de lesz egy egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő is. Látható lesz a Guinness-rekord esélyes Ferris Wheel is, azaz a világ legnagyobb legókockákból épített óriáskereke.
 
061.hu
 
A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján hamarosan 15 kamion gördül be, csordultig megrakva LEGO-kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. A rendkívül látványos bemutató nemcsak a modellek méretével, hanem témáival is lenyűgözi a látogatókat. Egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült hétméteres Batmobil, amelyet Batman TM 1:1 méretarányban megépített alakja kísér. A denevérember történetének helyszíne, Gotham City hatalmas városa is látható lesz, ahol a hős barlangja, a Wayne Tower felhőkarcoló, nyomógombokkal működtethető vonatok és interaktív makettek ejtik ámulatba a látogatókat.
 

„A kiállításon a sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjait is felvonultatjuk. Mindezt 1:1-es méretarányban. Az elképzelésünk már kezdetektől fogva az volt, hogy egy olyan bemutatót hozzunk létre, amelyre eddig még nem volt példa, ezért a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállítjuk Budapestre” – mondta a kiállítás szervezője, Rafal Szimanski. A kiállításban több mint 100 bemutatott modell közül a leglátványosabbak: egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, amelyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki.

Budapest ismert nevezetességei is láthatóak lesznek a kiállításon: a Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya készült el, 1:3 méretarányban.