A holtak világában játszódó Coco nyerte el az animációs filmek egyik legjelentősebb elismerését, a Los Angelesben szombat este átadott Annie-díjat, amely megbízható barométernek tekinthető az Oscar-esélyek szempontjából is. 

MTI

Az Oscarra is jelölt Disney-Pixar-produkció, a mexikói halottkultusz alapján készült családi animáció 11 jelölést váltott díjra a 13-ból, a legjobb animációs film mellett elnyerte egyebek közt a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért és a legjobb effektusokért járó díjat is. 

A második legtöbb, 10 kategóriában jelölt kanadai-ír-luxemburgi produkció, A kenyérkereső, amely egy 11 éves afgán kislány történetét dolgozza fel az ultrakonzervatív tálib uralom alatt, a legjobb független animációs filmnek járó Annie-díjat nyerte el. 

A legjobb animációs filmnek járó fődíjért a Coco mellett a Verdák 3, az Alsógatyás Kapitány: Az első nagyon nagy film, a Gru 3 és a Bébi úr versengett. 

A Nemzetközi Animációsfilm-társaság (ASIFA) kaliforniai szervezete által évente 36 kategóriában odaítélt Annie-díjakat az animációs Oscar-díjak megbízható előrejelzőjének tartják. Az elismeréseket 45. alkalommal osztották ki.