Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Paulo Coelho és Kobe Bryant egy gyerekkönyvön dolgozott együtt, de a brazil író bejelentette, hogy a kosárlabdasztár halála után törölte közös munkájuk kéziratát.

MTI

A 72 éves brazil regényíró hétfőn idézte fel az AP hírügynökségnek, hogy 2016-ban, Bryant visszavonulása után merült fel bennük egy közös gyerekkönyv ötlete. A köteten néhány hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni, miután augusztusban Bryant ismét megkereste. Miután a 41 éves egykori sztársportoló vasárnap helikopterbaleset áldozata lett, Coelho bejelentette, hogy egyedül nem fejezi be a közös munkát, törölte az addig elkészült írást.

“Töröltem a vázlatot, mert semmi értelmét nem látom annak, hogy nélküle publikáljam” – mondta. Ez nem azt jelenti, hogy ne akarna majd írni arról, mi mindent tanult Bryanttől, és arról, hogy milyen nagyszerű ember volt. “De egy gyerekkönyvnek így semmi értelme sincs már” – fűzte hozzá. Coelho bejelentése sok Bryant-rajongónak okozott csalódást, akik elárasztották az író közösségimédia-oldalait a kéréseikkel, hogy ne törölje az eddig elkészült közös munkát. Bryant Coelho nagy rajongója volt, Az alkimistát a kedvenc könyvének nevezte, és csapattársaitól volt ügynökén át sokaknak ajánlotta. A könyvvel a hátrányos helyzetű gyerekeket akartak bátorítani azzal, hogy a sport kitörési lehetőséget adhat számukra. Az író szerint a kosárlabdasztár nagy örömmel dolgozott a könyvön, hogy jó példát adjon a gyerekeknek, különösen a nehéz körülmények között élőknek.

A helikopterbalesetben Bryant négy gyermeke közül a vele utazó 13 éves lánya, Gianna is elhunyt a gép további hét utasával együtt. Az író nem mondta el, hogy hány oldal készült el a könyvből, és azt sem, hogy adtak-e már címet neki. Bryant kiadója, a Granity Studios ifjúsági és gyerekregényeket publikált, de 2018-ban megjelentette The Mamba Mentality: How I Play című önéletrajzi írását is.

Coelho méltatásában kiemelte, hogy a kosaras élete nem csak a sport és a versengés körül forgott. “Nagyon sok minden járt a fejében. Tragikus halála után látszik, hogy milyen fontos volt ő a világ számára. Még sokat fogunk beszélni örökségéről, amit nem csak a sportban hagyott maga után” – fogalmazott Coelho.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •