NBC reggeli műsorában, élő adásban jelentette be Charlie Sheen, hogy HIV-pozitív. Saját bevallása szerint négy éve diagnosztizálták a betegséget a szervezetében, azóta többen is megzsarolták azzal, hogy kiszivárogtatják a hírt a sajtónak, ha nem fizet. A színész pedig dollármilliókat fizetett.

061 / index

Sheenről már korábban is lehozták, hogy a betegségét fogja bevallani a tévé kamerája előtt. Elmondta, hogy sokáig azt hitte, hogy agytumora van, és négy éve, hogy tud a betegségéről. Voltak, akik zsarolták, amivel a pénzt nem tőle, hanem az öt gyerekétől és egy unokájától vették el. Most viszont már nem fizet senkinek, és lelkiismeretén is könnyített.

A drogproblémáival és nőügyeivel botrányhőssé lett színész a riporter kérdésére, hogy lefeküdt-e a betegsége tudatában másokkal, azt felelte, hogy igen, többekkel is, de előtte ő és a partnerei is beszéltek Sheen orvosával, kizárt dolog, hogy bárkinek átadta a betegséget. A színész egyébként nem tudja pontosan megmondani, hogy hogyan kaphatta el a HIV-et, mert minden alkalommal használt óvszert, ha prostituáltnál volt, és nem lőtte magát használt tűvel.

 Sheen orvoa elmondta, hogy a HIV-vírus ellenére a színész remek egészségi állapotban van, külön hangsúlyozva, hogy nem AIDS-es. Az orvos arra is kitért, hogy rendes védekezéssel egészen minimális az esélye annak, hogy Sheen átadja a HIV-et valamelyik alkalmi partnerének. Sheen leállt a kábítószerekkel, és már csak iszik.