Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ha még nem láttad volna Wes Anderson kiváló filmjét a Grand Budapest Hotelt, eláruljuk, hogy a concierge kifejezés a vendéglátásban főportást jelent, de nem házmestert és nem is a szenzációs recepcióst, csak hogy maradjunk a filmeknél. A beosztás jóval több és komplexebb egyszerű recepciósnál. Már-már hivatás, amelynek a célja: mindent megtenni a vendég kényelméért.

HERPAI ANDRÁS- Nullahategy

A világ minden táján egyre népszerűbbek az all inclusive szállodák és komplex élményt adó szálláslehetőségek. Ha még mindez nem lenne elég, egyre több az olyan hotel és apartman, ahol a vendéget azzal a lehetőséggel csábítják, hogy „amit csak akarsz és akkor amikor csak akarod”. A kérdés igazán az, hogy milyen messze mehet el egy concierge ebben? Egy hölgy mindezt megtudta, amikor Texas egyik szállodájában töltötte unalmasnak ígérkező napjait.

03_Nicolas02A szemléletes nevű Sarah Kovacs Grzywach miután bejelentkezett a Hotel Indigo San Antonio Riverwalk –ba, a személyzet arra bátorította, hogy bármit és bármikor megkívánhat, ők teljesítik minden kérését.

Kapva kapott az alkalmon és a nagyszerű alakításairól és hatalmas bukásairól híres Nicolas Cage bekeretezett fotóját kérte az ágya mellé, pont azt, amelyben a Con Air atlétatrikós megmentőjének szerepében tetszeleg.

Ramon, a szállodai concierge megtiszteltetésének vette a feladatot és rögtön teljesítette is a vendég kérését. Sarah ezt követően kissé telhetetlenül még többet akart pénzéért és kényelméért. A frottírtörülközők mellé kedvenc színészének portréját kérte most éppen a Holdkórosok című filmből, és hogy a fotót tűzzék ki a fürdőszobatükörre. Ramon természetesen ezt a kérést is örömmel teljesítette.

04_Nocolas03Végül Grzywacz tett egy utolsó kísérletet és kért még egy fotót a színészről, most a 8MM című opuszból. Jó választás – válaszolt Ramon, és nemsokára a vendégre mosolygott a színész portréja a tévére ragaszott képről. A hölgy rögtön posztolta a szolgálatkész főportás szívet melengető szövegeivel a fotókat az Imgur képmegosztó oldalon, amelyek ezután már világszerte ismertté váltak. Természetesen a hölgy és a hotel is visszautasította a vádakat, hogy mindez csak a publicitás növelésére készült volna. A hölgy inkább úgy fogalmazott, hogy „két munkájában unatkozó ember találkozásának élő mementója”.

Az egész világon találkozunk szállodákkal, amelyek felkínálják a segítőkész concierge szolgálatát a különleges igényű vendégek részére. Egy lista a különleges kérésekről, közte egy magyar huszárral itt.

Forrás: telegraph.co.uk


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •