A brit Adele és az ugyancsak brit Beatles áll az amerikai Billboard magazin minden idők legsikeresebb albumait és előadóit felvonultató listájának élén.

MTI

A magazin először állította össze a mindenkori toplistát az 52 év óta kiadott 200-as toplistáinak eredményei alapján. Az összegzés nyomán Adele 21 című albuma került a lemezlista csúcsára, a The Beatles pedig minden idők legkiemelkedőbb előadójának címét kapta. Adele 21 című albuma 24 egymást követő héten át vezette a Billboard 200 lemezlistáját, a csúcsról lekerülve is ez a korong tartotta magát a legtovább a listán. A 21 című lemez 2011 márciusában debütált és 78 héten át az első tíz lemez között szerepelt a magazinban.

Az énekesnő 25 című új lemeze november 20-án jelenik meg világszerte, várhatóan annak is előkelő helye lesz a Billboard 200-on. Adele sikerkorongja mögött A muzsika hangja című filmzenelemez második helyen szerepel a mindenkori ranglistán. A Julie Andrews filmcsillag közreműködésével felvett lemez 50. születésnapját ünnepli 2015-ben. Az album 1965-ben két hetet töltött a heti toplista élén, de rekordnak számító 109 hétig szerepelt a magazin tízes toplistáján.

A harmadik helyet Michael Jackson Thriller című albuma szerezte meg.  Miközben a Beatles egyik lemeze sem maradt fent ilyen sokáig a Billboard toplistáján, előadóként összességében azonban mégis a brit együttes a legsikeresebb: öt albummal szerepelnek a mindenkori Billboard 200-as lemezlistán. 19 alkalommal lettek elsők, és összesen 132 héten át vezették a heti ranglistát különböző albumaikkal. Az előadók sorában a második a Rolling Stones együttes lett. A harmadik helyet pedig Barbra Streisand szerezte meg. A fél évszázadra visszanyúló listán szinte kizárólag amerikai és brit lemezek és előadók tűnnek fel.