A James Bond-filmek történetében első ízben vezeti 007-es főcímdal a brit slágerlistát.A Grammy-díjas Sam Smith “Writing’s On the Wall” című számát forgalmazásának első hetében 70 ezren vásárolták meg kislemezen, illetve töltötték le online, s ezzel a dal a brit könnyűzenei kislemezes slágerlista élére került.

MTI

A nemsokára a mozikba kerülő, 007 Spectre – A Fantom visszatér című akcióthriller főcímdala Justin Bieber “What Do You Mean” című, három hete az élen tanyázó számát taszította le az első helyről.  Sam Smithnek ez az ötödik kislemeze, amely listavezető lett Nagy-Britanniában.  A korábbi James Bond-filmek főcímdalát olyan neves előadók énekelték, mint Adele, Paul McCartney, Madonna vagy Shirley Bassey.

Egyik sem lett első a brit slágerlistán, bár a Duran Duran “A View To A Kill” és McCartney “Live And Let Die” című száma bekerült a top 10-be, Adele “Skyfall” című dala pedig Grammy- és Oscar-díjat is nyert.
Ötven év után énekli újra brit férfi előadó egy James Bond-film főcímdalát. A Writing’s On The Wall Smith és a szintén Grammy-díjas Jimmy Napes közös szerzeménye. Utoljára Tom Jones volt az a brit férfi szólóénekes, aki Bond-főcímdalt énekelt: ez volt az 1965-ös Tűzgolyó.  A Fantom visszatér világpremierjét október 26-án tartják Londonban, Magyarországon november 5-étől forgalmazzák a mozik.