Thank you, azaz Köszönöm címmel írt dalt a koronavírus-járványról Leslie Mandoki. A világhírű zenész és producer azoknak mond köszönetet a dalban, akik megfeszített munkával dolgoznak értünk a járvány idején.

061.hu

“Ezekben a vészterhes időkben nekünk, művészeknek az a feladatunk, hogy harcoljunk a széthúzás és a megosztottság ellen. Gondolatainkkal és meglátásainkkal segítenünk kell abban, hogy egy jobb új világ szülessen”- írja honlapján Leslie Mandoki, aki új dalában azoknak a hétköznapi hősöknek – orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek – mond köszönetet, akik a járvány idején értünk dolgoznak.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével és Fonogram-díjjal elismert zenész szerint ez itt a megmérettetés ideje, hiszen ez a globális fenyegetés annak az erőpróbája lesz, hogy tudunk-e igazán összetartó közösségként működni. „Hatalmas kihívásokkal nézünk szembe ezekben a napokban. Társadalmunknak most sokkal jobban össze kell fognia, mint valaha és azokra az értékekre kell összpontosítania, amelyek összetartanak bennünket. A széthúzásnak most nincs helye” – írja.

Emlékezzünk arra, kik azok, akik valójában működtetik és életben tartják a rendszert, amiben élünk, írja, vegyük észre, hogy kiknek a vállán nyugszik a mi  jólétünk és biztonságunk ezekben az embert próbáló időkben. “Ők a mindennapok igazi hősei. Ápolók, mentősök, orvosok, gyógyszertárosok, eladók, élelmiszeripari dolgozók, szemétszállítók, fuvarozók és persze azok a nemeslelkű szomszédok és önkéntesek, akik a saját erejüket és anyagi forrásaikat nem kímélve segítenek az elesetteken és a rászorulókon.”

A zenész a starnbergi tó partján tölti családjával mindennapjait a járvány idején. Mint azt egy interjúban elmondta, az utóbbi negyven évben egyszer sem fordult elő vele, hogy két hétnél tovább ne üljön repülőre. Épp az USA-ban kellene lennie a Mandoki Soulmates októberben megjelent albumának promotálása céljából, helyette a stúdióban munkálkodik, és otthoni könyvtárát rendezgeti.

Fotó: MTI