Igazán különlegessé varázsolja december első hétvégéjét a Mozaik Múzeumtúra és a Néprajzi Múzeum: az érdeklődők rengeteg ingyenes programon vehetnek részt a múzeum utolsó nyitott napjain.

061.hu

December 1-én, a Mozaik Múzeumtúra Napon számos érdekességgel, hasznos információval, a kreativitást is fejlesztő programmal készül a múzeum, elsősorban általános és középiskolai osztályok és pedagógusok számára. 14 óráig folyamatosan elérhetők az épület minden szintjén azok az akciók, amelyekbe rugalmasan bekapcsolódhatnak a fiatalok. Pedagógusoknak előzetes regisztrációval minden programunk nyitott, a létszámkeret erejéig fogadjuk a jelentkezéseket. A részvétel ingyenes!

Ha valaki esetleg lemaradna a regisztrációköteles programokról, akkor is érdemes lesz ellátogatni a múzeumba, hiszen délelőtt 10 órától folyamatos, nyitott programokkal várják az érdeklődőket: archív felvételeket, kisfilmeket és roma tematikájú játékfilmeket lehet megtekinteni, lesznek kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók, de lehetőség lesz közösségi alkotásra is: óriás szőnyeget és üvegablakot lehet készíteni. Mindemellett egész nap játékosan lehet barangolni és ismerkedni a Néprajzi Múzeummal a felfedezőlapok segítségével! A Néprajzi Múzeum december első hétvégéje után bezár, így a hétvége többi napján is programokkal várják a családokat 10 és 18 óra között. Szombaton és vasárnap is filmvetítésekkel, felfedező csomagokkal, kézműves foglalkozásokkal, épülettörténeti sétákkal várják az érdeklődőket.

Bővebb információt a programokról a Mozaik Múzeumtúra honlapján olvashattok.

fotó: Mozaik Múzeumtúra