Szuperprodukciót visz Leonardo DiCaprio Dobrovnikba: a világsztár jövőre vezető producerként dolgozik a Robin Hood című, sztárszereposztással készülő kalandfilmen Horvátországban.

MTI

A Robin Hood: Origins (Robin Hood: Kezdetek) című játékfilmet januárban és februárban forgatják, de már 2017-ben a mozikba kerül. DiCaprio executive producerként működik közre a Lionsgate Films produkciójának megvalósításában. A filmet Otto Bathurst (Margot, Ny-Lon) rendezi. Robin Hoodot a walesi színész, Taron Egerton alakítja, Kicsi John szerepében pedig az Oscar-díjas Jamie Foxx látható majd. Mariont Eve Hewson ír színésznő, Bono lánya játssza, akit a Kémek hídjában is láthatott a közönség. A forgatókönyvet Joby Harold írta, aki korábban az Éberség és A holnap határa című filmeket is jegyezte, és jelenleg egy Arthur királyról szóló produkción is dolgozik.

Dubrovnikban az utóbbi időben több nagyléptékű produkciót is forgattak: az Adriai-tenger partján fekvő festői szépségű városban vették fel a Trónok harca tévésorozat és a Star Wars legutóbbi epizódjának számos jelenetét is. A Lionsgate Films közleményében Dubrovnikot a világ legkitűnőbb külső forgatási helyszínei között említette. Legutóbb Ridley Scott dolgozta fel filmen a népszerű legendát 2010-ben. Az ő Robin Hoodjában Russell Crowe alakította a főhőst, és Cate Blanchett volt Marion.