A 93. Ünnepi Könyvhéten mutatják be Kertész Dávid A keresztúri vámpír és más történetek című művét. A kárpátaljai származású szerzőnek – aki 2018-ban elnyerte az Irodalmi Jelen folyóirat debütdíját prózakategóriában – ez az első kötete.

061.hu

“Kertész Dávid mesél. Történeteket, amelyek egyszerre kortársak, meseiek és időtlenek. Kertész történetei tematikailag széles merítésűek: vámpírok és gulág, digitális Krisztus és galaktikus utazás – az író bátran feszegeti a prózanyelv és az elbeszélés határait, az időtlenségtől az idétlenségig és vissza. Mágikus szürrealizmus, sci-fi-elemek és kárpátaljai non-fikció izék, a paletta színes, a stílus gördülékeny – Kertész Dávid első könyve a mai sivár és komolykodó prózasivatagban igazi felüdülés, harlekin-oázis a galaktikus csavargóknak és a szövegek közt vándorló olvasóknak egyaránt” – írja ajánlójában Kubiszyn Viktor.

Fotó: Bacskó Szabolcs

A kötet hamarosan rendelhető, vásárolható lesz minden nagyobb könyvesboltban, a szerző szeptember 3-án pénteken 16.30-tól dedikál a 93. Ünnepi Könyvhéten az Olvasni Menő standjánál.

Kertész Dávid 1993-ban született a kárpátaljai Tiszaásványban. 2017 óta az Előretolt Helyőrség Íróakadémia hallgatója. A szépírás mellett kulturális újságírással is foglalkozik. A Petőfi Irodalmi Ügynökség kiadványozási igazgatóságának munkatársa. 2018-ban elnyerte az Irodalmi Jelen folyóirat debütdíját prózakategóriában. Ez az első kötete.