A klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja a Kocsis-Hauser Alapítvány. Az alapítványt 1989-ben alapította Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész tehetséges fiatalok támogatására. A Kocsis Zoltán-díjat és a zenei tehetség ösztöndíjat a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére alapítják.

061.hu

A Kocsis Zoltán-díjat zongora és kamarazene kategóriában lehet elnyerni. A díjak mellett az alapítvány Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíjat alapít, amellyel évente egy klasszikus hangszeren játszó fiatal díjazható, olvasható a Papagenon.

A kuratórium tagjai: Hauser Adrienne zongoraművész, a Kocsis-Hauser Alapítvány alapítója, a kuratórium elnöke, Berkes Kálmán klarinétművész, karmester, a Győri Filharmonikusok művészeti vezetője, Jean-Efflam Bavouzet (Franciaország) zongoraművész, a Royal Northern College of Music vendégprofesszor, Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester és dr. Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

A pályázatról ITT olvashat részletesebben.