Disney-Pixar által készített Coco című film könnyedén megelőzte a Warner Bros.-DC Entertainment Az igazság Ligája című filmjét az amerikai mozikban pénteken. Az animációs musical Magyarországon november 23-tól látható a mozikban.

Variety/CNN

A film első három napja alatt 40.8 millió dollárt gyűjtött, míg Az igazság Ligája csak 35.5 millió dollárig jutott. A Coco meglepően népszerű, messze túlszárnyalt az előrejelzéseket, az IMDB filmadatbázisban máris 9,0 az értékelése. Úton van afelé, hogy harmadik legjobb Hálaadás ünnepkor nyitott film legyen, két másik Disney film nyomában: a Jégvarázs 93 millió dollárt keresett 2013-ban, 2017-ben a Vaiana pedig 82 millió dollárt.

A Coco című film a mexikói halottak napja ünnepen alapszik. Főszereplője egy tizenkét éves fiú, aki arról álmodik, hogy zenész lesz.  Miguel egy olyan családban nőtt fel, amely elítéli a zenét, mert az ük-ük-ükapja elhagyta a feleségét, hogy zenész lehessen. A tiltást nagyon komolyan veszik a többgenerációs családban, és ebben részt vesz a fiú ük-üknagyanyja, Coco is, akin egyre jobban úrrá lesz a demencia. Miguel azonban nem adja fel: ellop egy az útján, átlép a holtak világába, és felfedezi a családja történetét.

fotó: disney.com