A Klebelsberg Kultúrkúria égisze alatt immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés: a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál. A mai megnyitó alkalmából egy Öko-design divatbemutatóra is sor kerül, amelynek keretében természetes illetve újrahasznosított alapanyagokból készült, környezettudatos iparművészek által tervezett, egyedi kollekciók kerülnek bemutatásra.

nullahategy.hu

A fesztivál ideje alatt folyamatosan látogatható lesz a Nemzetközi design kiállítás, amelyen 25 ország képviselteti magát (Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Indonézia, Irán, Izrael, Jamaica, Kína, Kolumbia, Kuba, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Peru, Románia, Skócia, Szerbia, Törökország, Új-Zéland, Ukrajna).

A fesztivál célja a természeti környezet megóvását támogató átfogó programcsokor megvalósítása, a lakosság öko-centrikus szemléletének és környezettudatos hulladékkezelésének, illetve újrahasznosításának elősegítése, valamint a nemzetközi környezettudatos design aktualitásainak megismertetése és az interkulturális design-párbeszéd támogatása. A fesztivál kiállításai és rendezvényei mától december 13-ig látogathatók a Klebersberg Kultúrkúriában.

fotó: Klebersberg Kultúrkúria