Világhírű divattervezők, designerek, építészek tervei alapján készült Madrid karácsonyi díszkivilágítása, amely a következő hat hétben ünnepi hangulatot varázsol a spanyol fővárosba.

MTI

A Victorio & Luccino divatház például gyémánt ékszerekre emlékeztető függőket, Adolfo Domínguez divattervező pitypangot formázó díszeket, Purificación García divattervező pedig színes, világító ajándékdobozokat álmodott az utcák fölé. A díszkivilágítás több mint 7 ezer darab égője összesen 256 órán át világít majd Madridban. A város önkormányzata 2,2 millió eurót (679 millió forint) költött a látványosságra. A különleges karácsonyi fényekről vezetett túrán mesélnek bővebben az érdeklődőknek. A város főterének számító Puerta del Solon a díszfények felkapcsolását összehangolták a toronyóra harangjátékával, így annak hangjaira borul fénybe a tér minden délután 18 órakor.

Már több spanyol városban is hangolódnak az ünnepekre karácsonyi díszkivilágítással; Barcelonában például összesen 100 kilométert tesznek ki a fényárba burkolózott utcák.  A belvárosból a kikötőhöz vezető, híres La Rambla sétány fáira összesen 462 fénymadarat helyeztek, amelyek egyebek mellett sirályt, baglyot, és papagájt formáznak. A dél-spanyolországi Málagában 18 méter hosszú, boltíves fényplafon alatt sétálhatnak az emberek, amely zene ritmusára villódzik, és mutat különböző formákat, alakzatokat. Az ünnepi díszkivilágítás vízkeresztig tart a spanyol városokban.

fotó: spanishnewstoday.com