Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében először rendezik meg Budapesten a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivált, amelyen szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget.

061.hu

Július 21-én a budapesti XVIII. kerületi Bókay-kertben a játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mellett komoly szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék. A szakma neves képviselői vezetik be a kutyatulajdonosokat, a kutya- és állatbarátokat a különböző témák részleteibe.  

A szervezők közleménye szerint a jótékonysági kutyafesztivál szakmai előadásain a kedvencek egészsége, helyes nevelése és táplálása, mozgatása mellett a kutyatartás szinte minden részletét kibeszélik a résztvevők – a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig -, és a segítőkutyák feladatai is terítékre kerülnek.

Mint a programokról írják, jótanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére, és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutya jellemfejlődéséről, helyes neveléséről – és a gazdiéról – délelőtt Nyakas Gábor, délután pedig Kiss Gábor tart előadást. Fontos témákat érintenek az előadások a kutyák egészségét illetően: a Murmuczok-tól mindent megtudhatunk, amit az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről tudni kell, beleértve a védekezési és kezelési lehetőségeket is. A kedvencek helyes táplálása is szóba kerül: a témáról Fodor Kinga tart előadást. Két különleges szakmáról is szó esik: megismerhetjük a kutyamasszás és a hidroterápia jótékony hatásait Jeszenszky Zsuzsa és Látó Márton tolmácsolásában. A segítő kutyákról Varga Károlytól hallhatunk történeteket, végül a családtagként szeretett kutya elvesztéséről, elengedéséről, a gyász feldolgozásáról Horváth Norbert coach beszél a közönségnek.

Az előadásokat és bemutatókat színes kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett bemutatkozik számos fajtamentő – és állatvédő egyesület. A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán: fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic dalokkal, a napot pedig a Kozmix előadása zárja.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •