Családtagjai és barátai emlékeznek a tíz évvel ezelőtt elhunyt Amy Winehouse-ra egy új dokumentumfilmben.

MTI

A Reclaiming Amy című produkció narrátora a fiatalon elhunyt Grammy-díjas énekesnő édesanyja, Janis Winehouse-Collins. A dokumentumfilmben házi videók, családi képek, közeli barátokkal készült interjúk is szerepelnek. A szklerózis multiplexben szenvedő Winehouse-Collins ritkán beszél nyilvánosság előtt a lányáról, a dokumentumfilmben viszont megosztja a nézőkkel gondolatait, és azt is, hogy milyen alattomosan bánt el lányával az alkohol- és drogfüggőség.

Winehouse 2011 nyarán, 27 évesen halt meg londoni lakásában alkoholmérgezés következtében. Nemzedéke egyik legtehetségesebb énekesének tartották, halála az egész zenei világot megrázta.

Édesapja, Mitch Winehouse a dokumentumfilmben elmondta: sokat gondolt arra, hogy mit tehetett volna másként. De – mint felidézte – lányát nem lehetett irányítani, senki sem tudta. “Amy a maga ura volt” – mesélte. A film Winehouse kapcsolataival, bulímiájával és mentális problémáival való küzdelmével is foglalkozik, és bemutatja családja és barátai próbálkozásait arra, hogy segítsenek neki. A produkció a BBC Two és a BBC Music felkérésére készült, és pénteken mutatják be.