Az “Írók a könyvtárban” programsorozatunk keretében február 9-én Dragomán György író, műfordító lesz a vendégünk. Az est moderátora Szegő János irodalmár, a Magvető Kiadó szerkesztője. A helyszín pedig a FSZEK Belvárosi könyvtár. 

“Adjuk meg a módját – Ez Dragomán György nagysikerű főzéssel foglalkozó könyvének a címe, mi pedig ezen az esten nem csak megfogadjuk, hanem receptként is használjuk ezt a jó tanácsot. Természetesen a konyhából és az étkezőből indulunk, de bekukkantunk a dolgozószobába, a nappaliba és a kertbe is. Megismerhetjük Dragomán György különböző kedvenceit, régi szokásait és új hobbiait. Úton leszünk és hazatérünk. Szóba kerülnek könyvek, receptek, filmek, városok, zenék és egy tartalmas és kreatív élet megannyi más összetevője is.

 

Dragomán Györgyről érdemes megjegyezni, hogy nagy rutinja van az ún. író-olvasó találkozókon való részvételen. Az egyik olyan magyar alkotóról beszélünk, aki kifejezetten sok időt szán arra, hogy különböző rendezvényeken élő közönség előtt beszéljen munkásságáról. Ez a tény mindenképpen azt sugallja, hogy jó hangulatú, tartalmas beszélgetésre van kilátás, ami miatt már csak a várólistára lehet regisztrálni, a rendezvény egyelőre teltházas. A programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. A program támogatója Belváros-Lipótváros Önkormányzata. Facebook: Esemény