Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Amikor a kilencvenes évekre gondolunk akkor óhatatlanul is eszünkbe jut a techno és a dance floor korszaka, a vastagtalpú Buffalo surranó, a magas derekú “tüdőfarmer”, a srácok keményre zselézett tüsi sérója, vagy a csajoknál a kreppelt fürtök. Akik ekkor voltak tinédzserek, pár éve még cikinek is tarthatták ezt a korszakot, manapság azonban telt házasak a retro-bulik. Vagy az idő szépít meg mindent, vagy tényleg voltak értékei a dance-floor korszaknak, mindenki döntse el maga. 

061.hu

A múltidézés idén egy hatalmas partiban csúcsosodik ki, ugyanis november 14-én, szombaton ismét Total Dance Fesztivál a korszak legnagyobb előadóival. A tavaly 10.000 embert megtáncoltató fesztivál szervezőjét, Horváth Endrét kérdeztük a gigabuli részleteiről.

Miért éreztétek azt, hogy 2015-ben szükség van egy ilyen zenei tematikájú fesztiválra?
Külföldi trendek és hazai igények alapján jutottunk erre a következtetésre, hogy a hazai közönség örömmel venné ezt a renedezvényt. Jelenleg is jellemző trend, hogy a most futó fellépők és zene vonalak is előszeretettel merítenek, “visszakacsintanak” a ’90-es évekhez.

10388596_444784349040814_2850293916923175754_n

Számos nagy sikerű parti “alapanyaga” 2015-ben a 80′-as, 90′- es és a 2000-es évek zenéi. Mit gondolsz, hogy lehet az, hogy a korszak telt házas bulikat tud produkálni, mint például a NECC- Party?
Mert kicsit nosztalgikus, hála az eltelt időnek pedig amolyan “csak a szépre emlékezünk” hangulat lengi körül. Mivel az eltelt évek számát tekintve viszonylag közel van könnyű széles réteget érint : 25-től fölfelé a 60-asokig rengetegen gondolnak vissza örömmel a ’90-es évekre.

Kik lesznek az idei fesztivál sztárfellépői?
Öt külföldi és tizenhárom hazai sztárfellépő áll színpadra szombaton. Fun Factory, C-Block, Snap feat. Turbo B, Rednex, Haddaway a hazai élvonalbeli zenekarokból pedig a TNT, az Ámokfutók, Animal Cannibals, Skyland, Sub Bass Monster, Splash, míg a korszak nagy lemezlovasai közül többek között Sterbinszky, Erős és Spigiboy, a Soho Party korábbi frontembere Náksi Attila és Dj Dominique.

A magyar zenekarok közül mindenki a régi felállásban tér vissza? A zenekarok, zenészek mit szólnak a nosztalgiához, hiszen többet teljesen más stílusú zenei karrierbe vágtak bele azóta.
A magyar zenekarok közül nem mindenki a régi felállásban tér vissza, pl. az UFO összetétele és az Ámokfutóké is változott a kezdeti összetételhez képest – de ez nem újkeletű vagy különösebben meglepő. A zenekarok, zenészek örömmel veszik a nosztalgiát, mindenki hónapok óta készül-próbál az egyedi, erre az alkalomra összerakott showjára.

Mit várhat a közönség a megannyi fellépőn kívül? 
Tökéletest hangzást, grandiózus showt, profi 100 fős tánckart, lélegzetelállító látványt, itthon még a legnagyobb fesztiválokon sem mindennapos technikai megoldásokat és rengeteg meglepetéssel is készülünk a közönség számára!

Amennyiben érdekel a fesztivál először is indítsd el az egyik sztárfellépő legnagyobb slágerét, amelyet lejjebb linkeltünk, aztán kattints a Total Dance Facebook oldalára részletek miatt.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •