Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ahogy a plázákat bővítik, úgy húztak fel egy epizódot a Pláza ásza című vígjáték mellé. Kevin James 2009-es vígjátéka hatalmas siker volt, csoda, hogy csak most készült el a folytatása. És nem kellett csalódnunk, a „kettes tömböt” jobban építették meg, színesebb is, csillogóbb is, mint az egyes. Naná, a biztonsági őr ballada Las Vegasban játszódik.

ZL – Nullahategy

Pláza Ásza PlakátA tanulság: az amerikai üvegtigris nem egy viharvert bódé, hanem egy pláza, ahol csetlő-botló figuráink nem vágynak Amerikába, hiszen  eleve ott vannak, de attól még ugyanakkora lúzerek, mint magyar sorstársaik. A vígjáték természetesen alapvetően Kevin James komikusi karakterére épül, ő viszi el a vállain a vékonyka történetet, ami csodák csodája, mégis működik.
Kevin James, A maflás, a Férj és férj meg A gondozoo sztárja hibátlanul hozza a mackós, a Macskafogó Lusta Dickjére is emlékeztető zsánert, a film pedig ügyesen revitalizálta a klasszikus bohózatok világát, de bizonyára lesznek, akiknek eszébe jut majd az Óvakodj a törpétől! című 1978-as Goldie Hawn-krimivígjáték, vagy A férfi, aki túl keveset tudott című, Bill Murray-mozi. A film a legapróbb részletekig építi fel a biztonsági őr szubkultúrát, jók a proli karakterek is, és akkor is működik a mozi, mikor a történetet Andy Fickman rendező Las Vegasba teleportálja.

Azt nem mondhatnánk, hogy nagyon eredeti ötlet lenne egy film folytatását Las Vegasba telepíteni, hiszen tucatszám láttunk már ilyet, de Pláza Ásza Las Vegasban mégis kiválóan használja a kulisszát, nem csak egy neonfényes díszletet láthatunk, hanem egy jól belakott teret.Paul az XXL-es biztonsági őr, és hasonlóan túlsúlyos lánya Las Las Vegasba utazik a biztonsági őrök számára szervezet expóra, ahol úgy hozza a sors, hogy beszédet kell mondania. Hogy valami történjen is, pont a biztiőr expón akarják kirámolni a szállodájuk nagy értékű festményeit, és persze Paul belekeveredik az ügybe, oly’ annyira, hogy a lányát is túszul ejtik a rosszfiúk, akik pont úgy néznek ki, mintha egy Bud Spencer filmből kasztingolták volna őket. A népmesei motívumoktól sem mentes film egyes jeleneteit túlvezérelték, maguk az akciók és verekedések kevésbé működnek, de mégis azt mondhatjuk, hogy néhány kellemetlen poént ellenére is korrekt családi mozi lett a Mall Cop 2. A Mini Kiss együttes törpéire épített poénok pedig magát a filmet is túlélik majd.

Pláza ásza Las Vegasban (Eredeti cím: Mall Cop 2.)

színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Főszereplők: Kevin James, Raini Rodriguez

Írta: Nick Bakay, Kevin James

Rendezte: Andy Fickman

Bemutató: 2015.04.15.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •