Ez még kap fogni egy vajszínű árnyalatot címmel mutatja be közös “ütős-beszélős” albumát a költő, slammer Simon Márton és a Qualitons-dobos Boros Levente a május 17-ei Szindbád Szerdán, az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Pontban.

061.hu

“Ez a projekt egy kísérlet szövegek és ütőhangszerek összehozására, valahogy úgy, ahogyan eddig még sosem próbáltuk, holott tulajdonképpen eléggé adja magát. Kísérlet arra, hogy a kettő egymást erősítse, kiegészítse és artikulálja. Kísérlet utaztatásra, felmutatásra, mesélésre és végső soron szórakoztatásra. Mindezt hol súlyosan, hol teljesen komolytalanul, hol ezeket így-úgy vegyítve” – olvasható a fellépők ajánlójában. Min írják, az esten összesen nyolc szöveg hangzik el negyven percben.

Simon Márton két verseskötet szerzője (Dalok a magasföldszintről, Polaroidok), 2011 óta a magyarországi slam poetry mozgalom aktív résztvevője. Boros Levente (dobok, furulya) többek között a Qualitons, az Amoeba, a Fixi4 és a Soulclap dobosa, illetve számtalan egyéb formáció tagja. A belépő 1200 forint, diákoknak 900.

Fotó: youtube.com