Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ed Sheeran legújabb albuma, a “÷” ( Divide) megjelenése óta folyamatosan megdönt minden létező rekordot.Legújabb dala, a Galway Girl klipje is néhány óra alatt a legnépszerűbb videók közé került a legnagyobb videómegosztón.

061.hu

Ed Sheeran minden idők egyik legnépszerűbb férfi előadója. Az énekes 3. stúdióalbuma, a “÷” ( Divide) az idei év legnagyobb (több mint 7 millió!!!) példányszámban eladott lemeze, de valószínűleg nehéz lesz túlszárnyalnia ezt bármelyik másik előadónak 2017-ben. Az album 8 egymást követő héten vezette a brit albumlistát, hazájában már 5-szörös platinalemez, míg itthon 7. hete szerepel az albumlistán, a top3-nál lejjebb nem adta és máris 2-szeres platinalemez lett, világszerte pedig összesen 33 platina-, és 13 aranylemez minősítést tudhat magáénak.

Az anyag hivatalos megjelenése előtt Ed két dalt is megosztott rajongóival, a klasszikus Ed Sheeran stílusú “Castle On The Hill”-t és a modern hangzású “Shape Of You”-t, ami egyenesen felrobantotta a slágerlistákat. Az utóbbi felvétel stream játszása a napokban lépte át az 1 milliárdot (!!!) és sorra dönti a rekordokat világszerte. A szám hivatalos videóklipjét 24 óra alatt 11,5 millióan, mostanáig pedig 951 millióan néztek meg…

Ed Sheeran idén nem csak ezzel a csodálatos albummal, hanem egy világkörüli turnéval is megajándékozza rajongóit, ahol a teltházas arénák közönsége egy emberként zengi vissza dalait. Többek között a “Galway Girl”-t is, aminek videóklipje ma reggel debütált. “Épp a „Nancy Mulligan” című számot írtuk, de túl hamar végeztünk, úgyhogy bent maradtunk jammelgetni a stúdióban. Amit akkor még nem tudtam, hogy az egyik srác tényleg jegyben járt a hegedűművésszel, így amikor először énekeltem el nekik a dalötletemet, amiben egy ír hegedűs lányba szeret bele a főhős, nem értettem, hogy miért néz mindenki ilyen furán. Kicsit kínos volt.” – mesélte Ed a Galway Girl születéséről. „Sokat küzdöttem ezért a számért, mindenki ellene volt! Azt mondták, hogy a folk lejárt lemez, nem lehet sláger a számból. De én kiálltam mellette, elküldtem Mike Elizondónak, aki a Twenty One Pilots-os srácokkal is dolgozik többek között, hogy modernizálja. Ő tette mögé ezt a kick&beat hátteret, ami után már senkinek egy rossz szava sem volt!” – tette hozzá az énekes.

 

A klipet Dublinban és Galway-ben forgatták és az a Jason Koenig rendezte, akinek a “Shape Of You”-t is köszönhetjük. És a teljes videóanyagot maga Ed Sheeran vette fel. A klipben számos ír híresség tűnik fel, mint például a kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan (Vágy és vezeklés, Brooklyn), a Beoga nevű folk banda – akikkel közösen szerezte adta a dalt Ed –, valamint Tommy Tiernan humorista is, illetve láthatunk felvételeket az előadó áprilisi dublini showjából is.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •