Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Vadvilág címmel negyvenedik stúdióalbumát készítette el Koncz Zsuzsa. A népszerű énekesnő az anyagot március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be.

MTI

“Annyi minden történt előző lemezem, a 2013-ban megjelent Tündérország óta, olyan sok mindenről kellett szólni, hogy állandó szerzőimmel és zenészeimmel belevágtunk a munkába – mondta keddi sajtótájékoztatóján Koncz Zsuzsa. Tájékoztatása szerint a Vadvilág egyik kulcsdala Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verséből készült Bródy János megzenésítésében, a másik a billentyűs Závodi Gábor által komponált Sírva vigad a magyar, “ami nemzeti önismereti tétel”.

Koncz Zsuzsa Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Bródy János megjegyezte, Koncz Zsuzsa szeret verseket énekelni, és a Történelmi lecke fiúknak című költeményre a miniszterelnök hívta fel a figyelmét, amikor a közelmúltban a Parlamentben egy képviselői kérdésre azt válaszolta: “Ha összeszakad Ég és Föld”, akkor is töretlen a bizalma a jegybankelnökben. Mint mondta, utánanézett a versnek, és azt látta, Ady ezt a sort úgy folytatta, “Mégis más lesz Magyarország”. Bródy János szerint a lemez a mai időknek megfelelő és adekvát mondanivalójú lett. A rockos hangzású lemez hét dalában működött közre zeneszerzőként és/vagy szövegíróként Bródy János, a hangmérnöki és zenei produceri feladatokat is ellátó Závodi Gábor, valamint a gitáros Maróthy Zoltán három számot jegyez, a további szerzők között van Tolcsvay László, Gerendás Péter és Müller Péter Sziámi.

Koncz Zsuzsa Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Az énekesnő zenekarában játszó Maróthy Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy a 2013-as Tündérország-lemezhez hasonlóan (Bródy szövegével) ismét ő írhatta az album címadó dalát, az Ingoványos vad világot. Az anyag mindenese, Závodi Gábor Koncz Zsuzsa precizitását emelte ki, ahogy egyfajta művészeti vezetőként minden apró momentumra odafigyel a lemezfelvételeken. II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros évtizedek óta dolgozik együtt Koncz Zsuzsával, mint most fogalmazott, a dalok vadonatújak, a metódus, a mondanivaló, a szellemi háttér viszont a régi.

Koncz Zsuzsa Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Koncz Zsuzsa elmondta, hogy a Hungaroton kiadó felkérése a lemez elkészítésére, illetve a Broadway rendezvényszervező cég megkeresése egy jövő tavaszi Aréna-koncertre nagyjából egy időben történt. A művész márciusban tizenegyedik alkalommal lép az Aréna színpadára, holott legutóbbi, 2014-es Aréna-koncertje előtt felvetődött benne, hogy az lesz az utolsó. “Egy ilyen fellépésen olyan koncentrált hangulat- és energiaáradás van, hogy az egy előadó számára nagyon sokat számít”. Zenekarában a már említett Závodi Gábor, Maróthy Zoltán és II. Lengyelfi Miklós mellett Tiba Sándor dobol. Koncz Zsuzsa egyelőre nem akarta elárulni, kiket szeretne vendégnek elhívni a színpadra a jövő márciusi Aréna-koncertre.

Fotók: Horváth Péter Gyula 

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •