Október 31-én egy éjszakára ismét megnyílnak a holtak világának kapui és a HIPERKARMA zenekar immáron 15. alkalommal ad jelmezes megakoncertet ez alkalomból, illetve mindazok örömére, akik szintén jól tudják, nem az számít, mi van a halál után, hanem, hogy mi van az élet után.

A HIPERKARMA kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét. A Bérczesi Róbert vezette csapat immáron 23 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, illetve több tagcserén is átesett, de elsősorban szövegcentrikusságának köszönhetően egyedülálló maradt a hazai zenei palettán: Bérczesi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink elleni harcról.

A Hiperkarma címet viselő első album 2000-ben jelent meg, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd három évvel később látott napvilágot az Amondó, ami – ha lehetséges – még elődje sikerét is felülmúlta. Ezután több mint 10 éves szünet következett; a zenekar dalaiban egyértelműen követhető Bérczesi elvonulása, de egyben az a folyamat is, ahogy újra megtalálja a hangját. A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét Konyharegény címmel, majd három év elteltével a Délibábot, illetve 2019-ben A Napsütötte Rész-t, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a HIPERKARMA hangvételében, címadó dalának szövegéért pedig Bérczesi Róbert 2019-ben az Artisjus Díjat is elnyerte. Az azóta eltelt években a zenekar hatalmas erőbedobással és rendületlenül koncertezik, illetve jelenteti meg újabbnál újabb slágereit (Jószerencsét!, A Falon Túl, Vonatok Délnek stb.) a rajongóik nagy örömére.

További információ: 15. HIPERKARMA Halloween | Várkert Bazár (varkertbazar.hu)