A nizzai tragikus események előtt egy nappal mutatták be a Bastille Day című filmet, amely azonban túlságosan rímelt a valóságos eseményekre, így levették a műsorról.

A Bastille Day története szerint egy a francia nemzeti ünnepre, július 14-re időzített párizsi terrrortámadás elleni küzdelemről szól, Idris Elba főszereplésével. A filmet július 13-án mutatták be a francia mozikban, azonbana másnapi nizzai események egészen más ízt adtak a Bastille Daynek, még ha a készítők szándéka nyilván nem az volt, hogy a valóság leutánozza a forgatókönyvüket.

A francia forgalmazó, a Studio Canal azonnal arra kérte a Bastille Dayt bemutató 237 mozit, hogy vegyék le a műsorról a filmet. A filmet egyébként Magyarországon a Big Bang Media forgalmazza majd, a hazai premier pontos dátuma azonban egyelőre nem ismert.

Ugyanakkor egy másik, a nizzai terrortámadásra még jobban hasonlító film mégis műsoron maradhatott Franciaországban. Az Én, Olga című film valós eseményeken alapul, a 22 éves korában a prágai ártatlan tömegbe hajtó tömeggyilkosról a cseh, Olga Hepnarováról szól.

Forrás: hvg.hu