Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A legjobb dolog történt a Vidámparkkal: végre bezárt. Ebben a formában ez elég rosszul hangzik, de az, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert birtokába került a terület, tényleg jót tett az évek óta romos állapotban lévő parknak.

HORPÁCZI DÁVID- Nullahategy

A hétvégén újra birtokba veheti a nagyközönség a Holnemvolt Parkban a műemléki oltalom alatt álló felújított hullámvasutat, a körhintát, a céllövöldét vagy a mesecsónakot a hozzátartozó újraalkotott szunyókáló óriással, amelynek elődje eredetileg 1960-as években készült, másfél évtizeddel ezelőtt. Azonban egy kemény tél során az óriás szétfagyott, a Vidámpark pedig akkor nem állította helyre. Az Állatkert a mesecsónak új gazdájaként azonban gondoskodott a sokaknak kedves gyermekkori emléket jelentő óriás „feltámasztásáról”, amit Wichmann Tamás kenu világ- és Európa bajnok adott át, az esemény tiszteletére a szunyókáló óriás a Tamás nevet kapta.

A Holnemvolt Parkot idén is a tavalyi árak mellett élvezhetjük, és természetesen az állatkerti belépővel is át tudunk nézni egy kis körhintázásra vagy csónakázásra. (Ötszáz forintért csak a felújított parkba is lehet belépőt váltani.)

A Holnemvolt Park rendszere a régi: egy kósza kétszázasért válthatunk egy zseton, és már sikítozhatunk is a hullámvasúton. Persze ez mind szép és jó, de ez mégiscsak egy állatkert, így a terület növekedésével néhány állat is új helyre került. A szurikátákon, flamingókon, hazai erdei állatokon kívül a legmenőbb gigacukiság az állatsimogató, ami Persányi Miklós direktor szerint, talán Európa legnagyobb, legtöbb kisállatát számláló ilyen létesítménye. Az évek óta tartó állatkerti baby boom ide sem maradt el. Nem elhanyagolható mennyiségű kecske, bárány, nyuszi és más agyonsimogatható állatka született. Azt már meg sem említem, hogy zebracsikó, indiai antilop borjú, a mhorr gazella gida, vombatkölyök és kengurukölykök is születtek az elmúlt időszakban. És sokak nagy örömére szerdán pottyant ki egy újabb zsiráfbébi a januárban született pajtása mellé.

Mindezek mellett természetesen a szezonban délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és fél órában izgalmas események sokasága várja az érdeklődőket az elefántiskolától az oroszlánfókák tréningjén, a koala mérlegelésen és a rájaetetésen át, egészen az Állatok akcióban című állatbemutatóig. Eddig is szuperbüszkék lehettünk az állatkertünkre, de most akkora jóság lett, hogy érdemes bérletet váltani, és amikor csak tehetjük elmenni, kiszakadni kicsit a nagyvárosból, és végre nem a mindennapokon pörögni, hanem a körhintán.

Fotók: Horpáczi Dávid


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •