Hétfőn fináléjához érkezett a Petőfi Rádió „Nyárindító nyereményözön” játéka, amelyen egy héten keresztül vehettek részt a rádió hallgatói. A nyereményjáték fődíja egy Toyota Yaris Selection személyautó volt, amelyért a Talpra magyar hétfői élő adásában mérkőztek meg a játékosok.

061.HU

Május 30-tól június 3-ig minden hétköznap egy szerencsés játékos sorsolás útján elnyerte a nap nyertese címet, köztük öt slusszkulcs került kiosztásra.  A hatodik kulcsot hétfő reggel lehetett megszerezni: szelfit kellett készíteni a Toyota Sakura autószalon előtt kiállított főnyeremény autóval és megosztani a képet Facebookon a #petofiradio hashtaggel. Az szállhatott versenybe hatodikként az autóért, akinek a legtöbb like érkezett a képére 8:50-ig.

A hat versenyzőnek három feladatott kellet teljesítenie: autóvezetési ismereteiket próbára tevő tesztet kellet kitölteniük, majd ideje volt letenni a tollat és a tettek mezejére lépni: minél lelkesebben, elegánsabban kellett tisztára mosniuk 30 másodperc alatt egy autó szélvédőjét, majd szintén fél perc alatt a lehető legtöbb dobozt kellett bepakolniuk a csomagtérbe. A feladatokat a Talpra magyar műsorvezetői, Peller Mariann, Harsányi Levente és Szakál Miklós, valamint a Toyota Sakura képviseletében Ebadi Eszter értékesítési asszisztens pontozta. A feladatokat a hatodik nyertesként csatlakozó Bartalos Mónika teljesítette a legmagasabb pontszámmal, így ő választhatott először a kulcsok közül.

Download (2)

Nem csak tudás és ügyesség kellett azonban a fődíj megszerzéséhez, szerencsére is szükség volt ahhoz, hogy a kiválasztott kulcs a nyereményautót nyissa. Mónika felkészült, lenyomta az ajtónyitó gombot, de a nyereményautó zárva maradt. Így járt a következő négy játékos is, végül az utolsó kulcs tulajdonosa, Kertész Brigitta gombnyomására nyílt ki az autó. Brigitta számára így már nem volt kérdéses, hogy mivel megy haza a helyszínről. A többiek sem távoztak üres kézzel: a többi autó értékes ajándékcsomagokat rejtett.

Fotók: MTI