Kérdés, hazahozzák-e valaha Gábor Zsazsa hamvait – jelentette a Blikk. Férje, Frédéric von Anhalt herceg még a december 30-i gyászszertartást megelőzően is arról beszélt, Budapestre szállítják felesége hamvait. A színésznő úgy kívánta, a Kozma utcai zsidó temetőben temessék el édesapja mellett.

MTI

Az amerikai gyászszertartást azonban némi meglepetésre temetés követte, amelyre szűk családi körben a Westwood Village emlékhelyen került sor.

Von Anhalt herceg szerint, aki egyelőre nem engedélyezi, hogy a hamvakat Magyarországra szállítsák – vélhetően a közeljövőben nem teljesülhet Zsazsa álma, hogy Magyarországon temessék el.

A férj ugyanis elégedetlen a Kozma utcai sírhely állapotával, és a maradványok hazajuttatását feltételekhez kötötte, szeretné, ha felújítanák, renoválnák a síremléket, hogy méltó helyen nyugodhasson az egykori díva.

Hogy ezt ki fizetné és mikor kerülhet erre sor, arról azonban már nem beszélt, így nagy kérdés, hogy a végakaratában magyarországi nyughelyet megjelö­lő Gábor Zsazsa hamvai valóban eljutnak-e Budapestre.

Fotó: Anna.hu