Egymilliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a roma kultúra sokszínűségének bemutatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a pályázók 30-50 millió forintot nyerhetnek programjaik megvalósítására – mondta 

MTI

Sztereotípiák léteznek a roma kultúráról a többségi társadalomban, a Közös értékeink címmel indított programmal szeretnék megmutatni a roma kultúra sokszínűségét, a zenészeket, az írókat, a roma színházat, képzőművészetet – mondta el Langerné Victor Katalin az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 hírcsatornán.

Mint mondta, 30-33 egyházi és civil szervezet nyerhet el egyenként 30-50 millió forintot, a pályázatokat március 6-a óta lehet beadni. A kiírás szerint 2019. március 6-áig lehet támogatási kérelmet benyújtani, ezen időszak alatt hét alkalommal értékelik az addig beérkezett pályázatokat. A helyettes államtitkár szólt arról is, a cél az, hogy a pályázók ne “gettósodó” programokat csináljanak, hanem “nyissanak” a többi nemzetiség és a többségi társadalom felé.

Fotó: pecsma.hu